De toekomst van digitale fotografie vastleggen

Blog


unnamed

De toekomst van digitale fotografie vastleggen

 Fotografie

De kunst van fotografie ontwikkeld zich altijd en tegenwoordig is technologische vooruitgang een belangrijke motor daarachter. Wat we vandaag als baanbrekend kunnen beschouwen, kan volgende week achterhaald zijn. Dat is hoe snel de vorderingen zijn. Van lenzen tot hardware, tot de gebruikte software. Wat staat de toekomstige eenvoudige en serieuze amateurfotograaf te wachten?

Beknopt, snel en mobiel

Een purist zal volhouden dat het hanteren van de ouderwetse filmcamera een fundamentele vaardigheid is die elke serieuze fotograaf moet beheersen. Waarschijnlijk is dat wel zo, maar de opkomst en voortdurende ontwikkeling van digitale fotografie in de afgelopen twee decennia heeft een significante verschuiving bewerkstelligt. Iedere keer dat er een nieuw product in de winkel ligt, is het compacter, sneller en zeker gemakkelijker om mee te sjouwen. Terwijl we langzaam de tijd van 4 duizend resolutie en drone-videografie inluiden, is de introductie van de spiegelloze camera het gesprek van de dag.

De spiegelloze camera is superieur qua functionaliteit en kwaliteit in vergelijking met een digital single-lens reflex camera (DSLR). Het moet voldoen aan hoge verwachtingen, maar is zeker klaar om de lieveling van consumenten en fotografie bewonderaars te worden. We moeten niet verbaasd zijn als we in de nabije toekomst een camera in ons hand kunnen houden die geen concurrentie zal hebben. En het onderzoek en de ontwikkeling op dit gebied zal ongetwijfeld leiden tot eindeloze mogelijkheden in de toekomst. Compact ontwerp, meer opslag, grotere censor, snellere processor, betere kwaliteit foto’s en verbeterde bewerkingsopties.

Apps zijn het beste

Hoewel het in de branche razendsnel gaat, kunnen wij toch bepalen hoe de wind zogezegd waait. Dat is apps. Volledige software voor onderweg om je te helpen bij je basis editing(bewerkings) behoeften. Kan het nog beter worden? Ja , het kan.Voeg een drone toe aan de vergelijking en voilà; geestverruimend. Lucht-en video fotografie is een gewaagde nieuwe trend en stelt de fotograaf en videograaf in staat om die kostbare momenten vanuit een interessante invalshoek vast te leggen. Stel je nu eens voor, een compacte camera met een hoge resolutie die duizend voet in de lucht vliegt. Het is op afstand bestuurbaar op je mobiele apparaat, zodat je real-time kunt afspelen en bewerken.

Nogmaals, de technologie heeft de kunst van fotografie opnieuw naar nieuwe grenzen geduwd. Uitdagingen en geheel nieuwe doelen zijn gesteld om te bereiken voor een ieder.

Fotografie wapen van keuze: de camera rig

De uitkomst van een race hangt direct samen met hoe goed je je auto hebt  afgestemd. Het soortgelijke bij fotografie? De camera rig. De meeste amateurfotografen realiseren zich dit misschien niet. Het is net zo belangrijk voor een fotograaf als de juiste camera, lens en licht. De beste manier om ervoor te zorgen dat al die nieuwe functies van je camera resulteren in betere opnamen, is ook te investeren in je rig. We zien mooie updates in de toekomst van de rig. Beter ontwerp, soepele aanpassingen, betere montage en naadloze integratie.

 


Have your say