Boudoir fotografie: zelf expressie, zelfvertrouwen en een beetje naaktheid

Blog


Boudoir Nudity Photography

Boudoir fotografie: zelf expressie, zelfvertrouwen en een beetje naaktheid

Boudoir naakte fotografie is populairder dan ooit. Een doorgewinterde boudoir fotograaf weet elke centimeter van een lichaam in een meesterwerk te veranderen. De genre gaat over het maken van aantrekkelijke foto’s door zoveel van het lichaam verborgen te houden. Het gaat niet om strakke kleding en vreemde plaatsing van de handen, maar om zelf expressie en zelfvertrouwen. En ja, een beetje naaktheid doet geen pijn.

Boudoir fotografie vindt zijn origine terug tot in de jaren 1920 toen het nemen van foto’s van vrouwen in een verleidelijke outfit taboe was. Kunst liefhebber Albert Arthur Allen bracht een revolutie teweeg door precies dat te doen: zowel naakte als rijke vrouwen afbeelden. Zijn idee was om alle vrouwen op gelijke voet te plaatsen door ze naakt te strippen, waardoor een heel nieuwe genre geboren werd. Snel vooruit naar vandaag. We leven in een tijd waar niets taboe lijkt te zijn en alles goed gaat. Wat kunnen fotografen doen om de genre niet te laten uitsterven? Door de genre te strippen: zelf expressie, zelfvertrouwen en doel. Hier zijn enkele praktische tips voor fotografen.

Ben je geïnteresseerd in een boudoir fotoshoot? Neem contact op met theo Meijer voor meer informatie.

Doel+resultaat van boudoir fotoshoot

Boudoir

Bij boudoir fotografie moet elke centimeter van de huid een verklaring zijn. Dus als een fotograaf moet je weten wat het doel van de shoot is en wat jij en je klant met de opnames willen zeggen.Het doel van deze genre is niet alleen om te verleiden. De meeste moderne boudoir foto’s worden gebruikt als een boost voor het zelfvertrouwen. Het wordt ook gebruikt als een geschenk voor iemand waarmee je een intieme relatie hebt, voor een speciale gelegenheid of een bruiloft.

Het is de moeite waard om met je klant te zitten en erover te praten. Deze genre is ook populair in de mode -en cosmetica industrie, wat betekent dat de foto moet worden verkocht. Vraag je zakelijke klant hoe zij verkopen aan hun markt en hoe foto’s erin passen. Het is belangrijk voor jou als fotograaf om te weten wat het doel van de opname is en laat dat dienen als je gids.

Voorbereiding is de sleutel voor boudoir fotografie
nude photoshoot

Elke fotografiestijl vereist een ander aanpak. Het goede van een boudoir fotoshoot is dat het vaak binnenshuis gedaan wordt. Problemen zoals het anticiperen op het weer en het kiezen van een plekje komen niet voor. Dat wil echter niet zeggen dat je het kan villen. Je moet nadenken over de juiste verlichting, attributen, lenzen en kleding. Als je vooraf weet welke foto’s je wilt maken, zal de voorbereiding voor de shoot heel soepel gaan.

Ben je geïnteresseerd in een boudoir fotoshoot? Neem contact op met theo Meijer voor meer informatie.

Ken je klant

boudoir photography curacao

Boudoir fotografie is een van de meest intieme stijlen van fotografie. Een manier om ervoor te zorgen dat je sessie zo soepel mogelijk verloopt, is door je cliënt te laten ontspannen. De beste manier om dat te bereiken is om je cliënt zich op haar gemak te laten voelen door hem of haar echt te leren kennen. Een manier om het vertrouwen van je klant te winnen is vooraf te bespreken wat hij of zij van de sessie mag verwachten. Boudoir fotografie gaat niet om verleidelijke poses en onthullende kleding. Het gaat erom de innerlijke schoonheid van je klant te vangen.

Bekijk onze boudoir fotogalerij voor meer fantastische foto’s.


Have your say