De bruiloft afspeellijst

Blog


De bruiloft afspeellijst

bruiloft afspeellijst

Mr. DJ, laat dat lied horen! Alles wat je moet weten over de bruiloft afspeellijst.

Stel je grote dag eens voor. Je bruid staat op een paar meter afstand klaar om door het gangpad te lopen. De muziek begint en je haalt diep adem. Dit is het. Alles is zo perfect en binnenkort zal zij Mvr. zijn. De sfeer op een bruiloft komt niet vanzelf. Muziek maakt het mogelijk.Daarom moet je je richten op de bruiloft afspeellijst. Maar waar begin je? Maak je geen zorgen, we helpen je daarmee.

De rol van muziek

Muziek speelt een belangrijke rol in het dagelijks leven van de meeste mensen. Eén enkel nummer kan je opfleuren, terug in de tijd brengen, helpen focussen en de perfecte stemming creëren voor alles wat je van plan bent. Hetzelfde geldt voor de afspeellijst op je trouwdag. Bedenk hoe je je grote dag wilt ervaren. Ga je voor tranen, gekheid en gelach of een meer kalme omgeving? Of ga je voor al het bovenstaande? Zodra je hebt bepaald hoe je dat wilt dat jij en je gasten zich voelen, maak dan een selectie van muziek die precies dat doet.

De juiste selectie

Elk nummer in je afspeellijst moet bijdragen aan de stemming die je wilt creëren. Er zijn echter talloze versies van populaire. Overweeg voor elk onderdeel van je huwelijk dat muziek vereist, wat je als koppel en je gasten gaat doen. Tijdens een ceremonie zijn meestal instrumentale versies van een nummer het meest geschikt. Maar tijdens de receptie zou de menigte misschien willen meezingen.

Om even aan te geven, de ceremonie is eigenlijk waar alle officiële dingen plaatsvinden. De bruiloften die in de kerk worden gehouden volgen meestal een vooraf vastgesteld programma. Maar er zijn veel godsdienstige bezigheden die het paar toestaan om input te geven aan de bruiloft afspeellijst. Denk aan de liedjes die je het best vertegenwoordigen als stel en vraag of deze liedjes kunnen worden opgenomen in de ceremonie. Zelfs de snelste burgerlijke ceremonie omvat een soort afspeellijst. Hier kun je creatief worden, maar zorg ervoor dat je contact opneemt met het bureau van de burgerlijke stand om erachter te komen wat wel en wat niet mogelijk is. Laat de dolle liedjes achter voor de receptie, waar mensen veel meer geneigd zijn om vrij te zijn en plezier te hebben.

De technische kant

Nu je de perfecte afspeellijst voor elk deel van je trouwdag hebt samengesteld, moet je technisch worden. Vraag je contactpersoon op de locatie, of dat nu de kerk is of de receptie, wat voor soort geluidssysteem ze gebruiken. Geloof ons, je wilt niet op je trouwdag verschijnen als je weet dat je een oude cd-speler zal vinden, terwijl je een docking station verwacht.

Voorbereiding is de sleutel

Als je kiest voor de plug-and-play methode, zorg ervoor dat iemand de leiding heeft over het raken van de ‘play’-knop. Om zijn of haar taak gemakkelijk te maken, geef je ze een afdruk uit de volgorde van de nummers die moeten worden afgespeeld en wanneer ze afgespeeld moeten worden. Als een koor, band of D.J. over de muziek gaat, bespreek dan je favoriete nummers van tevoren, zodat ze de juiste record kunnen oefenen of kopen.

Laat het dansen nu beginnen!


Have your say