Theo’s 3 best zakelijke tips voor een drukke markt

Blog


Theo’s 3 best zakelijke tips voor een drukke markt

zakelijke tips

Er is waarschijnlijk geen betere plek als Curaçao om een professionele fotograaf te zijn. Het uitzicht is onverslaanbaar, het weer is altijd klaar voor de camera en er is altijd een nieuw invalshoek te ontdekken. Het is niet altijd regenboog en eenhoorns. Werken op het eiland kan harde verlichting veroorzaken en extreme hitte kan te binnen schieten. De kleinschaligheid van de markt is niet eenvoudig om succesvol te navigeren. Wil je het toch proberen? Theo Meijer heeft enkele handige zakelijke tips voor de beginnende fotograaf.

Minder is meer 

Als nieuwkomer zou je in de verleiding kunnen komen om een ervaren fotograaf te vragen je te begeleiden, zijn of haar stijl te kopiëren en elke opdracht aan te nemen die op je pad komt. Voordat je het weet werk je urenlang zonder resultaat. Vroeg of laat zul je je realiseren dat: a) je andermans idee over neemt b) Je werk niet beter of leuker wordt.c) mensen willen je niet zo graag doorverwijzen.

De oplossing voor dit veelvoorkomend probleem is om simpelweg een pauze te nemen en na te denken. Wat maakt jou of je stijl uniek? Zodra je dat hebt vastgesteld, neem je alleen die opdrachten waarmee je je stijl verder kunt ontwikkelen. Je zult geen miljoenen verdienen met de opdrachten, maar je investeert in je toekomst, “zegt Theo.

Wees origineel 

De fotografie business op het eiland is druk. Om te kunnen leven van je kunst, moet je opvallen. Daarom moet je deze zakelijke tips heel serieus nemen. De beste manier om op te vallen is door je werk. Het hebben van een mentor kan levens veranderen, maar vergeet niet jezelf te zijn. Zorg er voor dat je doet wat je geleerd hebt en pas het toe op de originele manier. “Probeer de locaties die je hebt geprobeerd en uitgetest in een nieuw daglicht te zien. Ga uit je comfort zone en experimenteer met andere soorten kunst. Experimenteer met verf, ontwerp, installaties; wat voor jou werkt. Ik probeer constant iets nieuws; verleggen van grenzen. Sommige werken, anderen niet. Maar het helpt me om te groeien als fotograaf, “zegt Theo. Bekijk hier enkele van zijn experimentele fotografie.

Verwijzingen=succesvolle zakelijke tips

De volgende zakelijke tips hebben allemaal te maken met verwijzingen! Net als elke andere ondernemer, moeten fotografen op het eiland de basis van het runnen van een bedrijf kennen en die onderneming op de markt brengen om te overleven. Laat je echter niet verblinden door de hype van marketing, social media en Google ranglijsten. Het meest waardevolle bedrijfsmiddel dat u ooit in een kleine, overvolle marktplaats zult hebben, zijn verwijzingen van je klanten. Mensen nemen liever de kans om een fotograaf te boeken via verwijzingen.” Zorg ervoor dat je investeert in je klanten. Houd de afgesproken deadlines , vermijd je klant te verrassen met een hogere factuur. Zorg er ook voor dat je werk op de beste manier wordt gepresenteerd en hoog scoort. Die extra paar guldens voor het schrijven van een leuke kaart of die kop koffie bij het afleveren van je werk, werpt zijn vruchten af,”zegt Theo.

Met deze drie zakelijke tips kun je jezelf nog beter introduceren en zeer succesvol zijn. Dus, ga en wees de beste die je maar kunt zijn!


Have your say