Inzicht in fotografie: 5 zeer wenselijke equipment voor elke huwelijksfotograaf

Blog


Inzicht in fotografie: 5 zeer wenselijke equipment voor elke huwelijksfotograaf

Professional photographer bag

In een sluikse moment heb je de huwelijksfotograaf misschien tussen de shots door gemerkt. Hij of zij sjouwt rond met meerdere camera’s of graaft in verschillende bagagestukken. Heb je je ooit afgevraagd wat fotografen in die grote zwarte tassen dragen? We lichten een tipje van de sluier op!

Het noodzakelijke 

Elke fotograaf heeft een aantal essentiële dingen nodig om die prachtige foto’s te maken. We hebben het over adapters, reserve batterijen en statieven. Wat elke fotograaf als essentieel beschouwt, hangt natuurlijk af van zijn of haar stijl en de behoeften van de bruid en bruidegom. De camera’s die je de fotograaf ziet sjouwen door de zaal? Ze moeten ook veilig worden opgeslagen voor transport!

Alle soorten lenzen

Afhankelijk van de vereisten van het paar, heeft de fotograaf mogelijk verschillende lenzen nodig. Net als camera’s moeten de lenzen zorgvuldig worden opgeslagen voordat ze naar de locaties worden getransporteerd en terug. Op de lokatie ,moeten de lenzen ook voorzichtig worden gehanteerd en stofvrij worden gehouden.

Visitekaarten 

Geen enkel professionele fotograaf zal een optreden of opname gebruiken om potentiële klanten te besluipen. Maar zoals elke ondernemer zal een professionele fotograaf zijn of haar visitekaartje dragen waar hij of zij ook gaat. Natuurlijk zullen visitekaartjes niets voorstellen voor die grote tassen die fotografen meenemen naar optredens. Je kunt er wel zeker van zijn dat één vakje visitekaartjes bevat.

Drone apparatuur

Vele fotografen hebben zijtakken in de wereld van luchtfotografie. Het is dus waarschijnlijk dat één van die grote tassen drones en gerelateerde apparatuur vereist. Of de fotograaf nu foto’s vanaf de grond of in de lucht maakt, vaardigheden zijn nog steeds vereist. Benieuwd hoe luchtfoto’s een unieke wending kunnen geven? Bekijk hier onze blogpost over luchtfotografie.

Videobewerking  

Vele bruiloften met een fotocabine bieden de gasten de mogelijkheid om de afgedrukte foto als aandenken mee naar huis te nemen. In dat geval zou de fotograaf die de stand bezet een videobewerkings installatie en afdrukapparatuur nodig hebben om de foto’s te kunnen bewerken en ter plekke te kunnen afdrukken. Maar zelfs als er geen fotohokje is op de bruiloft, zorgen veel stellen ervoor dat een selectie van foto’s te zien is op de grote schermen in de ontvangstzaal, wat een bewerking van de fotograaf vereist. Wil je meer lezen over foto cabines? Bekijk hier onze vorige blogpost.

Wil je meer weten over wat je fotograaf op je bruiloft zal brengen? Dat is heel gemakkelijk uit te vinden. Gewoon een snelle chat met je fotograaf over de apparatuur die hij of zij nodig heeft om je bruiloft vast te leggen volgens je specificaties. Zorg ervoor dat je bij de locatie informeert of je fotograaf een veilige plek heeft om reserve apparatuur op te slaan.


Have your say