Niet aangesloten bruiloften: Paren zeggen nee tegen bruiloften via een autofocus

Blog


Phoenix Bride and Groom Arizona wedding magazine unplugged wedding Reception ideas wedding etiquette and advice Be In Love Designs e1416244457182

Niet aangesloten bruiloften: Paren zeggen nee tegen bruiloften via een autofocus

Bruiloften

In de afgelopen paar jaar zijn smartphones een vast onderdeel geworden van elk trouw decor. Dat is niet verrassend, omdat de meeste gewone mensen in de 21ste eeuw onafscheidelijk zijn van hun smartphone. Veel paren(en bedrijven) hebben van dit fenomeen gebruik gemaakt door technologie te gebruiken om gasten aan te moedigen actief deel te nemen aan de vieringen, het evenement te delen met geliefden die het niet hebben kunnen redden en de honderden openhartige foto’s te verzamelen die de gasten tijdens de feest hebben gemaakt. Als het goed gebruikt wordt kunnen smartphones jouw bruiloft speciaal maken en je ook geld besparen. Maar vaker nemen smartphones bruiloften over. Hier zijn een paar redenen waarom echtparen nee zeggen tegen smartphones en tips om ja te zeggen tegen een niet aangesloten bruiloft.

Mis nooit meer een moment 

Bruiloften zijn speciale gelegenheden en de meeste van ons willen elk moment ervan vastleggen en delen.Echter, net als het dagelijks leven, als je de gebeurtenis door de autofocus op je smartphone ervaart, mis je veel leuke dingen om je heen. Je kleine schermpje is niet in staat om de geur van de bloemen vast te leggen, de gelukkige zuchten van de gasten gevangen in het moment, de scheve glimlach van de bruidegom en de liefde die straalt uit de ogen van de bruid zoals je zintuigen dat kunnen.

Geen afleidingen meer

De belangrijkste reden waarom koppels gasten uitnodigen voor hun bruiloft is om de vreugdevolle gelegenheid met hun geliefden te vieren. De realiteit is dat de meesten die vriendelijkheid terug betalen door onze smartphones te verwijderen en elke kans die we krijgen weg te klikken. Als gast ben je misschien te druk met klikken en uploaden om te beseffen dat wat je op je scherm ziet, niet lijkt op wat het paar ziet. In plaats van de lachende gezichten van hun dierbare te zien, worden koppels afgeleid door de kleine flitsen en het blauwe licht dat vanaf de kleine schermen wordt uitgezonden terwijl foto’s en video’s worden geupload en grappige opmerkingen worden getweet.

Laat de professionals hun werk doen

Als je een camera op je telefoon hebt, ben je geen professionele fotograaf of videograaf. Ja, je kunt veel likes online krijgen en het paar kan vertrouwen op foto’s die zijn gemaakt door hun gasten wanneer de professionals er niet bij zijn. En dat is prima, maar laat de grote momenten over aan de professionals. Paren kiezen meer voor niet aangesloten bruiloften vanwege overijverige gasten die de fotograaf en filmer in de weg staan. Er is geen enkele regel dat je als gast centraal staat, maar onthoudt dat het paar minder onder de indruk zal zijn van hun trouwfoto’s als ze alleen maar back-ups en telefoons zien.

Minder delen=beter

We begrijpen allemaal dat social media degene beloont die het eerst de actie het dichtst benaderen. Likes worden gegeven aan mensen met de beste hoeken, leukste video’s en snelste uploads. Geef als gast het paar wat ruimte om te beslissen of ze hun intieme momenten overal op internet willen hebben. Er is niets mis met het uploaden van een fotohokje, maar weersta de verleiding om elk moment online te zetten als ze zich voordoen. Voordat je de bruiloft bijwoont vraag je het paar wat hun gedachten zijn over het online delen van hun bruiloft en of ze een gesloten groep of app hebben voor het delen van foto’s.

Zeg ja tegen niet aangesloten bruiloften

Bepaal als koppel of je een volledig afgesloten bruiloft wilt of dat alleen de ceremonie verboden is. Als je kiest voor 100 % niet aangesloten, vraag je fotograaf om de volgende dag enkele foto’s klaar te hebben voor de gasten om online te delen. Als je voor 50% kiest, communiceer dan duidelijk met je gasten wanneer dat goed is om hun apparaten eruit te halen. Wat het paar ook goed vindt, als gast wees hoffelijk tegenover de bruid en bruidegom en schakel je apparaat uit tijdens de ceremonie. Je zult niet alleen meer genieten van de bruiloft, er zullen ook genoeg momenten zijn om te tweeten tijdens de receptie.


Have your say