‘First Look’ fotosessie: het kostbaarste moment

Blog


‘First Look’ fotosessie: het kostbaarste moment

fotosessie

De bruids gerichte aard van moderne bruiloften is het duidelijkst, aan het begin van de ceremonie wanneer alle gasten opstaan, zich omdraaien en de bruid bewonderen terwijl ze door het gangpad loopt. Wat de meeste mensen zich niet realiseren is dat ze het beste deel van de bruiloft missen: de blik op het gezicht van de bruidegom wanneer hij zijn bruid voor de eerste keer ziet. De meeste fotografen vangen dit moment direct aan het begin van de ceremonie. Maar voor veel paren is het het moment waarop gerechtigheid speelt. Ze wijden een hele fotosessie aan dit moment: de eerste-look-sessie. Vijf dingen om te overwegen als het gaat om First Looks.

1.  Traditie

Bruiloft tradities worden van generatie op generatie  doorgegeven en ergens langs de weg vergeten we waarom we bepaalde dingen doen. Hoogstwaarschijnlijk heeft de traditie dat de bruid en bruidegom elkaar niet zien tot de ceremonie haar wortels in gearrangeerde huwelijken. Het was een strategische zet om de bruidegom zijn toekomstige vrouw niet te laten zien, zodat hij niet terug zou komen. Sommige koppels vinden het niet erg hoe de traditie is ontstaan. Ze houden gewoon van de anticipatie en opwinding die daarmee gepaard gaat. Anderen vinden dat het ouderwets is. Beslis zelf of deze traditie iets is dat jullie beiden koesteren. Als het antwoord ja is, probeer dan de gemodificeerde First Look-fotosessie die hieronder wordt voorgesteld. Zo niet, neem dan contact op met je fotograaf en videograaf en begin met brainstormen!

2. Alleen of samen?

Nog niet zeker? Denk er zo over na: de keuze komt erop neer dat je wilt dat die eerste blik door velen wordt gedeeld of niet. Voor veel koppels is hun grote dag net zo belangrijk als hun gasten. Het delen van dat moment van onschatbare waarde met je geliefden is misschien de beste optie voor jou. Als je echter wilt dat het intieme moment net tussen jou en je fotograaf ligt, is de eerste fotosessie een geweldige manier om enige tijd voor de ceremonie te hebben.

3. Hoe zit het met de magie?

De meeste paren vrezen dat First Looks afstand neemt van de magie van het lopen door het gangpad. Feit is dat je gaat trouwen en de hele dag magisch is. Of je nu het moment alleen deelt met je belangrijke partner of al je gasten, heeft weinig te maken met de bruid die naar de bruidegom loopt om officieel dit nieuwe hoofdstuk in hun leven te starten.

4. Planning en voorbereiding van stress

Sommige stellen zijn opgelucht dat hun relatie de trouwplanning in de eerste plaats heeft overleeft en dat ze niet nog een evenement willen toevoegen aan de volledige reisroute. Het leuke van First Looks is dat het niet tentoongesteld moet worden en dat het weinig voorbereiding vereist. Je outfit is dezelfde die je tijdens de ceremonie draagt en je hebt al een locatie. Zorg ervoor dat je fotograaf van tevoren op tijd is om een afgelegen, goed verlichte ruimte met een scheidingslijn(zoals een muur of deur) te verkennen. In het slechtste geval kan iemand met zijn of haar rug naar de andere gaan staan en de andere kan naar boven lopen, de schouder op de andere kant tikken. Geen scheidingslijn nodig.

5. Een fotosessie of niet?

Hedendaagse paren die houden van de anticipatie en opwinding die horen bij de traditie, kunnen nog steeds een fotosessie maken voor de ceremonie. Kies een plek die duidelijk wordt gescheiden door een muur of deur en die kan worden benaderd zonder elkaar te zien. Laat je fotograaf het beeld vastleggen op het moment  dat je voor de eerste keer die dag je handen vasthoudt zonder te gluren. Door letters uit te wisselen en tegelijkertijd te lezen krijg je gegarandeerd een lief, emotioneel moment dat je op camera kunt vastleggen.

 

 

 

 

 

 

 

 


Have your say