Het zit in de details: hoe de beste man te zijn

Blog


Het zit in de details: hoe de beste man te zijn

the best man

Het doorlopen van de fase waarin iedereen die je kent trouwt, is gewoon een vanzelfsprekend onderdeel van volwassenheid. Het is ook een spannende tijd, omdat de kans groot is dat je door een bruidegom wordt gevraagd de beste man te zijn op zijn bruiloft. Hoewel het een grote eer is, is het volkomen normaal om je even opgewonden en tegelijkertijd ook ontzet te voelen. De verantwoordelijkheden van de beste man gaan verder dan het organiseren van het vrijgezellenfeest en de speech bij de receptie. Geen idee wat je plichten zijn als beste man? We zijn hier om je te helpen.

1. Huwelijksplanning

Meisjes zijn niet dramatisch als ze erop staan dat het plannen van een bruiloft stressvol is. Het is een zenuwslopende ervaring, dus wees niet verbaasd als je merkt dat je de rol van butler, bediende en hand houder voor de bruidegom op je neemt. Aanbieding om onderzoek te doen naar de beste fotografen, videografen en trouwringen. Wees extra behulpzaam door te helpen bij het kiezen van de smoking, het organiseren van de bruidsjongens outfits en het op de hoogte houden van alle bruidsjongens over eventuele wijzigingen in de planning.

2. Het vrijgezellenfeest

En van de belangrijkste taken van de beste man is het organiseren van het vrijgezellenfeest. Vrijgezellen feesten zijn een traditie, maar ga er niet van uit dat de bruidegom er éên wilt. Is dat niet het geval, richt je dan op andere taken. Maar als hij dat wel wilt begin dan meteen met plannen. Vraag de bruidsjongens hoeveel ze kunnen betalen en overweeg of je een professionele fotograaf wilt om het evenement (deels) te documenteren. Vergeet niet dat je wilt dat de bruidegom een goede tijd heeft en niet in problemen komt met zijn toekomstige vrouw. Dus als hij zegt geen strippers dan betekent dat geen strippers.

3. Vóór de bruiloft

Er zijn veel kleine klussen die moeten worden afgehandeld in de week voorafgaand aan de bruiloft. De vluchtauto versieren, reisplannen voor huwelijksreizen te bevestigen, hem te helpen met het inpakken voor de huwelijksreis en te helpen bij alles wat de bruidegom nodig heeft. vergeet niet voldoende tijd vrij te maken om je toespraken voor te bereiden. Afhankelijk van de trouwroute, moet je misschien een toast uitspreken tijdens het repetitie diner en bij de receptie.

4. De ceremonie

Zorg er op de grote dag voor dat je precies weet wat van je wordt verwacht. Dat kan variëren van het helpen bij het aankleden van de bruidegom, tot het betalen van de bruilofts officier en de band, het verzorgen van de ringen en ervoor zorgen dat de bruidegom officiële documenten heeft die nodig zijn voor de ceremonie. Als een leider van de bruidsjongen pakket, zorg ervoor dat ze op tijd zijn en gekleed zoals afgesproken.

5. De receptie- wees de beste man 

Bij de receptie ben je een deel gastheer, een deel evenementen coordinator. Dus zorg ervoor dat je beide taken als een professional uitvoert. Verwelkom gasten, vermengen zich en maken indien nodig introducties. Weet wanneer foto’s moeten worden gemaakt en zorg ervoor dat iedereen op het juiste moment op de juiste plek zit. Bepaal de volgorde van de toast en zorg ervoor dat je je toast vooraf heb gerepeteerd. Als het echtpaar direct na de receptie vertrekt voor de huwelijksreis, moet je als vrijwilliger helpen met de bagage en het pak van de bruidegom in handen nemen en laten schoonmaken voor wanneer hij terug is van zijn huwelijksreis.

 


Have your say