Huwelijksfotografie neemt vliegtocht: lucht foto’s zijn nieuw

Blog


aerial1400

Huwelijksfotografie neemt vliegtocht: lucht foto’s zijn nieuw

lucht

Is het een vogel? Een vliegtuig? Superman? Hoogstwaarschijnlijk niet, maar het kan best een drone zijn. Huwelijksfotografen verbinden digitale camera’s steeds vaker aan drones om een andere kant van de bruiloft vast te leggen die anders duurder en moeilijker te bereiken zou zijn geweest. Als de fotograaf de nodige voorzorgsmaatregelen neemt, zijn drones volkomen veilig en zijn ze de investering waard. Laten we het dus hebben over lucht foto’s. Maar voordat je de volgende man met een drone aanneemt, overweeg dan de volgende vijf dingen.

1. Luchtfoto van bovenaf

Het grootste voordeel voor het vastleggen van uw huwelijk vanuit de lucht is de originele foto ideeën die je ermee kunt bereiken. Het kan echt een van Hollywood sfeer brengen voor zelfs de kleinste huwelijken. Je fotograaf kan de drone hoog laten vliegen en de hele scene en locatie vastleggen, of een beetje lager vliegen en inzoomen voor gedetailleerde foto’s.

2. Weet wat je wilt vastleggen

Afhankelijk van het vliegmachine dat de fotograaf gebruikt, kan hij of zij mogelijk niet gedurende lange tijd vliegen. Het is dus belangrijk om de locatie te bespreken, wat je wilt vastleggen en hen te adviseren over de beschikbare opties. De meeste drones op batterijen kunnen op dat moment tot 30 minuten vliegen en professionele fotografen hebben meestal extra batterijpakketten of kunnen de batterij op locatie opladen. Gemiddeld zijn vluchten van 15 minuten voldoende om de foto’s te maken die de meeste paren willen.

3. Gasten

Sommige koppels zien af van de grote luchtopnames, omdat ze bang zijn dat hun gasten afgeleid worden. Door het geluid kunnen ze zich ongemakkelijk voelen, omdat een vliegmachine boven hen hangt. Hoewel de meeste op batterijen werkende drones relatief stil zijn, zal er wat lawaai zijn en zullen je gasten waarschijnlijk opkijken om te zien wat er aan de hand is. Je kunt je gasten echter vooraf op de hoogte stellen dat er vanuit de lucht zal worden opgenomen en dat mensen er bovendien heel snel aan wennen. Als je je zorgen maakt over hun privacy, doe dat dan niet. Tegenwoordig heeft niemand echt verwachtingen van op een bruiloft. Iedereen wordt uitgerust met smartphones en wil deze graag gebruiken. Trouwens, de meeste gasten zullen graag poseren voor de huwelijks fotograaf en videograaf, ongeacht of drone gemonteerde camera gebruiken.

4. Veiligheid eerst

Als het gaat om drones, zijn veiligheidsproblemen niet nodig, op voorwaarde dat de piloot weet wat hij of zij aan het doen is en de nodige voorzorgsmaatregelen neemt. Professioneel geschoolde fotografen hebben altijd een afstel plan, vliegen de drone nooit uit het zicht en houden rekening met het juiste hoogte- en snelheidsbereik. Ze nemen ook contact op met de betreffende autoriteiten als het vliegen met de drone het vliegverkeer in gevaar zou kunnen brengen.

5. Kies zorgvuldig

Niemand kan een camera op een vliegmachine plaatsen en prachtige foto’s maken. Zorg ervoor dat je een fotograaf inhuurt die op dat gebied is opgeleid. Het fotograferen van verbluffende foto’s vanaf een camera op de grond vergt jarenlang oefenen. Stel je dus voor hoeveel meer gekwalificeerd de fotograaf moet zijn, wanneer hij vanuit de lucht fotografeert met een bewegende camera vastgebonden aan een klein vliegtuig machine. Om verbluffend en gestabiliseerde foto’s te krijgen, moet de fotograaf niet alleen de technische kant van het vliegen met de drone begrijpen. Ook moet hij weten wat hij moet fotograferen. En hoe hij het beste gebruik kan maken van licht, framing en perspectief.

Luchtfotografie is net zo goed een kunstvorm als elk ander type fotografie. Als het goed is gedaan, is het de investering waard.


Have your say