Waarom je huwelijks fotograaf en videograaf het samen goed moeten vinden

Blog


videograaf

Waarom je huwelijks fotograaf en videograaf het samen goed moeten vinden

Bruiloft en videograaf

Het is de gelukkigste dag van je leven. Je hebt je voorbereid en gestrest over elk detail en nu is de grote dag aangebroken. Het weer is perfect en en je hebt ervoor gezorgd dat de schoonouders met elkaar opschieten. En dan dreigt de spanning tussen je huwelijksfotograaf en videograaf die strijden om dezelfde camerahoeken een oorlog te worden! Resultaat: minder prachtige plaatjes en onvolledig beeldmateriaal.” Voor mij is er maar één videograaf die het haalt en dat is Vio Sambo”, zegt Theo Meijer.

Viliomar Sambo, beter bekend als vio sambo en mede eigenaar van vio sambo films, vertelt al sinds zijn jeugd verhalen met video’s. ” Vroeger gingen we veel op georganiseerde reizen naar het buitenland toen ik nog jong was. Ik zou de hele reis filmen, de beelden thuis bewerken en elk van de groepsleden een dvd geven als aandenken.”, zegt Vio. In april 2013 startte hij Vio Sambo Films en sindsdien filmt en bewerkt hij trouwvideo’s, infomercials, bedrijf reclames, feesten evenementen.

Hoewel bruiloften zijn favoriet zijn, weet Vio dat er een natuurlijke spanning kan ontstaan tussen een huwelijksfotograaf en een videograaf. ”Geen van ons wil de eerste blik missen, de eerste zoen enzovoorts”, zegt hij. ”We staan beiden onder druk van de bruid om dezelfde once-in-a-lifetime-ervaring te maken. Goede chemie en communicatie zijn de sleutelwoorden. ”Wat zijn de beste tips van Vio om de samenwerkingsvoordeel tussen je fotograaf en videograaf te creëren?

Vraag naar hun modus operandi

Voordat je je uiteindelijke beslissing neemt over wie je bruiloft gaat fotograferen, vraag je je leveranciers hoe ze werken  en wat ze nodig hebben om de best mogelijke klus te klaren. Hoewel je fotograaf mogelijk werkt met een enkele camera en een back-up camera, zal je videograaf waarschijnlijk meerdere camera’s installeren. ”We filmen meestal een evenement met behulp van drie camera’s, dus we hebben opnames vanuit drie verschillende hoeken. Het is belangrijk om de cameraposities aan de fotograaf door te geven om er zeker van te zijn dat hij of zij niet wordt weergegeven in ons beeldmateriaal”, zegt Vio.

Communicatie

Kies je verkopers verstandig en zorg ervoor dat ze uitstekende communicators zijn, zoals Vio en Theo. Vio neemt voor elke bruiloft contact op met de fotograaf om zijn plan voor het fotograferen van het evenement uit te leggen.”We proberen altijd samen te werken met de fotograaf, omdat we uiteindelijk allebei hetzelfde doel willen bereiken. En dat is voor de bruid, zodat zij blij is met onze eindproducten. Daarom werken we samen met Theo Meijer. Hij is een professionele fotograaf, maar erg leuk en gek! Hoewel hij soms in de weg zit, is hij erg attend als het gaat om onze behoeften. Er is zo’n goede chemie tussen ons! ”

Maak de introducties

De makkelijkste manier om ervoor te zorgen dat je huwelijks fotograaf en videograaf als een team samenwerken, is om een team te huren. Vraag de verkopers die je interviewt met wie ze graag werken en geef hun aanbevelingen serieus aandacht. Als je ervoor kiest om twee

verkopers in te huren die nog nooit hebben samengewerkt, zorg er dan voor dat ze elkaar ontmoeten voor de bruiloft en de shots en invalshoeken bespreken die ze nodig hebben. Vaak hebben beide dezelfde opnames nodig, dus het is belangrijk dat alle betrokken partijen het eens zijn over een aantal basisstandpunten.”Bijvoorbeeld, wanneer de bruid op het punt staat haar jurk aan te trekken, moeten we allebei posities vinden waar de fotograaf niet in onze opnamen voorkomt en andersom”, Zegt Vio. Vio raadt de huwelijks fotograaf en videograaf aan om samen details van de bruiloft vast te leggen.

Als je op zoek bent naar een geweldig huwelijks fotograaf en videograaf team, overweeg dan om Theo Meijer Photography en Vio Sambo Films te vragen. Ze zullen op een onopvallende manier alle details en schoonheden van je dag vastleggen.

Ga voor meer informatie over Vio Sambo Films naar hun Facebookpagina op www.facebook.com/VioSamboFilms.


Have your say