5 redenen om bruids portretten te maken

Blog


Bruids portretten

5 redenen om bruids portretten te maken

Bruidsportretten zijn een Zuid-Amerikaanse traditie waarbij de bruid een paar weken of maanden voor haar grote dag formele portretten maakt in haar trouwjurk. Traditioneel worden de portretten getoond bij de receptie en worden ze aan de ouders van de bruid gegeven als aandenken na de bruiloft. Er wordt gezegd dat bruids portretten historisch olieverfschilderijen van royalty’s waren en in opdracht van de familie van de bruid waren om de gelegenheid te herdenken. Gelukkig zijn de dagen van strakke studio sessies al lang voorbij en er zijn veel redenen om voor deze extra fotoshoot te kiezen.

1. Generale repetitie

Bruids portretten zijn de beste proef voor de look van de trouwdag. De meeste bruiden doen hoe dan ook een proef met haar en make-up. Voeg de jurk, schoenen en bloemen toe en zie hoe het allemaal  een geheel vormt.Oogmake-up te intens, ongemakkelijke schoenen of haar die in de weg zit? Bruids Portretten geven je de mogelijkheid om de nodige aanpassingen aan te brengen voor je huwelijksdag. Je zult echter moeten accepteren dat de jurk een beetje vuil wordt aan de zoom. Zelfs als je in een studio fotografeert, met behulp van een zeildoek of doeken om het te beschermen. Maar dat is geen reden om de bruidsportretten over te slaan. Zelfs buiten de shoots is alleen een bezoek aan de stomerij nodig om de jurk zo goed als nieuw te krijgen voor de grote dag.

2. Poseren voor de camera- Bruids portretten

Een bruidsfotoshoot geeft je de kans om voor je trouwdag met je fotograaf te werken, maar wat nog belangrijker is, om je beste hoek te verkennen zonder een ongeduldige bruidegom of familieleden die je haasten. Een trouwjurk is niet een item dat je elke dag draagt en het kan van invloed zijn op de manier waarop je loopt en je houding. Flatterende foto’s kunnen meestal worden bereikt door een andere houding en enkele tips en trucs van je fotograaf. De bruidsfoto is de perfecte gelegenheid om een paar flatterende poses uit te proberen en te zien wat werkt met je trouwjurk.

3. Alternatief gebruik 

Hoewel de traditie vraagt om de portretten aan bij de receptie te tonen en kopieën te geven aan de ouders van de bruid, zijn er veel andere toepassingen voor de portretten. Denk aan huwelijksaankondigingen en souvenirs voor goede vrienden. Vooral als je rekwisieten meeneemt naar de shoot. Omvat je huisdier, een item dat speciaal is voor jouw of je verloofde of leuke paar schoenen om het een beetje te mixen. Je zult blij zijn dat je deed toen je bruidegom met trots je foto op zijn bureau liet zien op het werk!

4. Meer tijd voor uw gasten 

Sommige bruiden kiezen ervoor om hun portretten voor de huwelijksdag te laten maken, gewoon om tijd te besparen op de trouwdag zelf. Door de shoot op deze manier in te plannen, kun je meer tijd doorbrengen met je gasten tijdens de bruiloft.

5. Maak het aantrekkelijker voor de bruidegom 

Tegenwoordig kiezen meer bruiden voor een natuurlijke omgeving in vergelijking met de formele foto’s waar de traditie om vraagt. Sommige stellen kiezen ervoor om samen foto’s te maken in plaats van alleen van de bruid, terwijl sommige bruiden er misschien voor kiezen om hun persoonlijkheid te laten schijnen door op een speciale locatie te fotograferen of door zinvolle rekwisieten te gebruiken. Het wordt steeds gewoner om deze  sessie te gebruiken om smaakvolle foto’s van de bruid in lingerie te maken, wat resulteert in een geschenk dat de bruidegom koesteren lang nadat de huwelijksnacht voorbij is.

Geinspireerd voelen, maar bang dat sommige van je ideeën de jurk vuil maken? Praat met je fotograaf over het opnemen van bruidsportretten in je pakket. Voor meer informatie over fotoshoots met rommel, klik hier.


Have your say