Maak kennis met het A- team van Theo Meijer

Blog


team

Maak kennis met het A- team van Theo Meijer

Theo Meijer is een van de bekendste huwelijksfotografen van Curaçao. Hij is veelzijdig en kan vrijwel in elke genre fotograferen; van landschap tot portretten. Hoewel hij in staat is om solo te vliegen, neemt hij het liefst een tweede paar ogen en een tweede geest mee voor directe feedback, probleemoplossing en inspiratie. Theo neemt Yut- Mie Sint Hill of Jayant “Jay” Jhingoeri mee als zijn tweede schutter en beveelt zijn favoriete visagist Jouraine “Jenny” Ricardo ten zeerste aan. Ontmoet Theo’s A- team!

Make-up, licht, camera, actie!- de team

Jenny, een van de A-team leden heeft meer dan 20 jaar praktijk ervaring met make-up en toepassing ervan. ” Make-up en prachtige wenkbrauwen maken deel uit van mijn dagelijks leven. Je zou kunnen zeggen dat het een hobby is die een beetje uit de hand loopt”, zegt ze schertsend. “Ik begon make-up demonstraties te geven toen ik 15 was. Het winnen van verschillende schoonheidswedstrijden toen ik jonger was, waardoor miss Teenage 1992 en Miss Curacao 1998, opende vele deuren voor mij. Ik had het voorrecht om te trainen bij de Venezolaanse make-up artist Nacho Marin en verschillende amerikaanse lokale make-up artiesten. “Jenny is een all-rounder en kan elke look creeren. Mijn klanten komen naar me toe voor bruiloften, concerten, feesten, carnaval, noem maar op. Ik ben de hele tijd super bezig, maar ik vind het geweldig!”

Gaan voor de tweede 

Als hoofd fotograaf op zijn optredens weet Theo dat je tonnen goede foto’s alleen kunt bewerken  en afleveren, maar samen kun je zonder extra druk een indrukwekkende presentatie geven. Als een toegevoegde bonus vindt Theo het veel leuker en inspirerender om samen te werken. Yut-Mie, een autodidactische fotograaf en een van Theo’s favoriete tweede shooter, weet dat assisteren waarschijnlijk de beste training is die ze kan krijgen. ” Theo weet wat hij doet, bovendien kan hij het mij uitleggen op een manier die ik makkelijk kan begrijpen”.

Hoewel Yut-Mie  een veeleisende dagtaak heeft, brengt ze het grootste deel van haar vrije tijd door met fotograferen, gewoon omdat ze ervan geniet. ” Oefening baart kunst en ik leer veel terwijl ik achter de schermen opnames maak als de tweede schutter van Theo. Theo is zeer bedreven in het geven van aanwijzingen aan zijn klanten. Hij weet instinctief welke poses bij hen past. Ik weet dat het als fotograaf niet eenvoudig is om contact te maken met je onderwerp. Het is een vaardigheid die in de loop van de tijd is ontwikkeld en door anderen te observeren.

Bovendien, het verbaast me altijd hoe hij erin slaagt om het grappigste uit te brengen in de meeste van zijn onderwerpen”, zegt Jay, een andere A-teamlid van Theo, heeft lang geen bruiloften gefotografeerd. ”Ongeveer vijf jaar geleden zag ik een oom van mij met zijn enorme DSLR-camera en ik had deze overweldigende drang om het gewoon in mijn handen te houden. Een paar maanden later kreeg ik mijn eigen DSLR voor mijn verjaardag. Ik leerde de basis van online tutorials. Via sociale media kwam ik in contact met een andere fotograaf en begon ik fashion te fotograferen. ”Theo was absoluut een van zijn grootste inspiraties als fotograaf  en het afgelopen jaar heeft Jay zich toegelegd op de kunst van het fotograferen met een bruiloft. ”Ik hou ervan om bruiloften schieten, want het is een dag vol vrolijke emoties. En voor mij is het vastleggen van die emoties de meest lonende van dit alles”.

De meester van het licht

Voor Yut-Mie zijn een goede compositie en perfect licht de sleutel tot verbluffende beelden. ”Ik hou van foto’s die opduiken als 3D-afbeeldingen en die alleen kunnen worden bereikt met goede lichtinstellingen. Theo weet hoe hij het licht moet gebruiken om adembenemende beelden te creëren. Ik noem hem voor de grap de ‘Meester van het Licht’ ”, zegt ze. ”Hij is ook zeer professional in alles wat hij doet en uitzonderlijk goed in het verbinden van zijn onderwerpen. Dat is wat een geweldige foto maakt.

Als je geen verbinding maakt met je onderwerp, krijg je alleen een mooie foto. ”Jenny is het ermee eens:”Theo is schattig. Hij begroet me altijd met een glimlach en een kus op mijn wang. Hij is een toegewijde professional, een grappige kerel en te goed met de camera. Ik hou van zijn werk en ik vindt het leuk om nog meer met hem samen te werken! ”Alleen al om het mannelijke perspectief toe te voegen, zegt Jay:”Het is gewoon leuk om met Theo samen te werken. Hij is altijd in een goed humeur en stresst me nooit met deadlines en dergelijke. Ik vind het heel leuk om met hem te werken!”

(Foto van Yut-Mie Sint Hill hierboven getoond door G. Sint Hill)


Have your say