5 Fotografie stijlen die nu een trend zijn

Blog


Fotografie stijlen

5 Fotografie stijlen die nu een trend zijn

Dankzij zeldzame pioniers in de huwelijks industrie die technologische vooruitgang gebruiken in fotografie en krachtige beeldbewerking tools, lijken conventionele huwelijksfoto’s iets uit het verleden. Aanstaande bruiden die het druk hebben, hebben misschien geen tijd om op de hoogte te blijven van alles wat professionals in de industrie doen. Maar dit zijn de digitale bewerkings fotografie stijlen die je nu moet kennen. Bespreek de mogelijkheden met je fotograaf.

1.  Speelse animaties:

Geanimeerde foto’s – in korte GIF’s – zijn op dit moment waarschijnlijk de populairste trend. Een GIF is meerdere frames die in de nabewerking aan elkaar zijn geregen om beweging op de foto te creëren. Afhankelijk van de opnames kan de fotograaf kleine bewegingen op de foto maken of de indruk wekken dat hij een video heeft opgenomen. Als je manieren zoekt om meer te doen met digitale afbeeldingen, vraag je fotograaf of hij of zij je dit soort fotografie stijlen kan leveren. GIF’s zijn een geweldige manier om de uitbarstingen van energie tijdens de bruiloft te laten zien of om online je verloving aan te kondigen.

2. I<3 Vintage:

Voor de romantici die geen genoeg kunnen krijgen van vintage geïnspireerde foto’s met inspirerende citaten die onze virtuele wereld overnemen, is deze techniek het overwegen waard. Het vintage-proces is een effect gemaakt in de postproductie en voegt warmere tonen (zoals rood en geel of andere retro-kleuren) toe aan de digitale foto tijdens het bewerken. Dit effect is geweldig voor koppels die een meer moderne interpretatie van de vintage-fotografiestijl willen creëren.

3. Zwart-wit fotografie stijlen:

In het prille begin van de fotografie hadden fotografen geen andere keus dan in zwart en wit te fotograferen. Maar zelfs met de komst van kleurenfotografie floreerde zwart-wit fotografie. Zelfs vandaag de dag wordt het door veel fotografen beschouwd als de zuiverste vorm van fotografie. Eigenlijk is het een kunst. Als je van de monochrome look houdt, vraag je fotograaf om te fotograferen in zwart-wit of het effect digitaal toe te voegen in de postproductie.

4. Zwart en wit met een twist:

Voor de bruid en bruidegom die op zoek zijn naar een modernere interpretatie van de klassieke zwart-wit fotografiestijl, moet split-toning op de lijst met stijlen staan om met de fotograaf te bespreken. Splitsings effecten passen een kleur toe op de donkere delen van een zwart-wit foto en een andere kleur op de heldere delen. Dit kan chemisch met film worden gedaan, maar de effecten van dit proces kunnen ook worden nagebootst met software in digitale fotografie.

5. Bokeh

Als je van plan bent om een avondreceptie te houden, kun je het Bokeh-effect op sommige van  je foto’s overwegen. Bokeh komt van het Japanse woord ”boke”, wat ”vervagen” of ”nevel” betekent. De techniek resulteert in een aangename niet scherpe vervaging op een foto. Het is een eenvoudige manier om een persoonlijk gevoel aan een nachtinstelling toe te voegen, omdat normaal harde of heldere objecten (zoals decoratieve verlichting) zachte, verspreide bollen gloeiend licht worden.

Bespreek jouw favoriete fotografie stijlen met je fotograaf.


Have your say